1994-Miriam Soeterbroek

Mirjam Soeterbroek – Netwerkster van het jaar-VNA 1994

Alphen aan den Rijn – mr Mirjam C.H. Soeterbroek, marketing manager bij Computer Associates Products Nederland BV, heeft van het Vrouwen Netwerk Alphen a/d Rijn e.o. de onderscheiding ‘Netwerkster van het Jaar-VNA 1994’ ontvangen.

Vrouwen Netwerk Alphen a/d Rijn

Het deelnetwerk Alphen a/d Rijn e.o., deel van de landelijke Stichting VrouwenNetwerk Nederland, benoemt ieder jaar een van haar leden tot netwerkster van het jaar. De uitverkorene verdient deze onderscheiding voor haar inzet voor het Vrouwen Netwerk, dan wel voor het leveren van een bijzondere prestatie, waarmee zij een voorbeeldfunctie voor andere vrouwen vervult.

Mirjam Soeterbroek, 33 jaar, ontving de titel voor haar enthousiaste en deskundige inzet voor het VrouwenNetwerk. Zij was enkele jaren bestuurslid en voorzitter van het Alphense deelnetwerk. Onder haar leiding werd het juridische fundament gelegd onder de vereniging en werden nieuwe initiatie-ven ontplooid, zoals het opstellen van statuten, een beleidsplan, werken met commissies etc. Zij heeft zeer actief deelgenomen aan de landelijke projectgroep PG 2000. Daarin werden suggesties aangedragen voor het toekomstige beleid van de Stichting VrouwenNetwerk Nederland, die o.m. als doel heeft het bevorderen van doorstroming van vrouwen naar hogere en leidinggevende functies, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.
Mirjam Soeterbroek is een voorbeeld voor andere (jonge) netwerksters omdat zij ambitieus is en risico’s durft te nemen in haar carri√®repad. Daarbij heeft zij niet geschuwd haar positieve en negatieve ervaringen te delen met anderen, opdat die daar lering uit konden trekken. Zij heeft op een dynamische en sympathieke manier zichtbaar gemaakt hoe bevorderlijk en inspirerend netwerkcontacten kunnen zijn.

Tijdens haar studie rechten werkte Mirjam Soeterbroek bij Heineken Nederlands Beheer BV waar zij opklom van secretaresse tot commercieel bedrijfsjurist. Na zes jaar juridisch en adviserend werk, besloot zij haar horizon te verbreden door toe te werken naar een meer beleidsmatige functie. Inmiddels voorzien van de diploma’s NIMA A en B kreeg zij de mogelijkheid internationale marketingervaring op te doen bij Lotus Development Benelux BV.

Met haar juridische achtergrond, nu verrijkt met marketing en leidinggeven-de ervaring, heeft zij enkele maanden geleden het ‘glazen plafond’ kunnen doorbreken door Marketing Manager te worden bij Computer Associates, een snel groeiend wereldconcern in de softwaremarkt (omzet 2,1 miljard dollar). De Nederlandse vestiging in Nieuwegein telt meer dan 100 medewerkers en heeft een omzet van ca. 75 miljoen gulden.

Eerder werd de onderscheiding “Netwerkerster van het jaar”toegekend aan drs. Tienke Koning, thans statutair directeur bij Reesink nv te Zutphen (1993), Anne Brokerhof, directeur Thuiskraamzorg Rijn- en Veenstreek in Alphen aan den Rijn (1992) en aan prof.dr. H. Langeveld, em. hoogleraar Emancipatievraagstukken aan de Erasmus Universiteit (1991).