2023 – Hellen Snoek

Tijdens de ALV van 9 februari is Hellen Snoek verkozen tot Netwerkster van het jaar 2023 door de leden van Vrouwennetwerk Rijnstreek (VNR).

Hellen is re-integratiedeskundige/ arbeidsdeskundige bij UWV. Daar adviseert ze medewerkers en managers bij re-integratievraagstukken met als doel ook mensen met beperkingen aan het werk te houden en helpen. Naast haar werk is ze actief als vrijwilliger op allerlei gebieden. Zo zet zij zich al jaren in voor Stichting Boskoop Creatief, waarvan bijna 10 jaar als voorzitter.

Drijvende kracht

Nog veel langer is Hellen lid van Vrouwennetwerk Rijnstreek. Ze is een drijvende kracht en daarmee een voorbeeld voor andere leden. Met haar culturele en creatieve achtergrond is zij een gewaardeerd lid van het vrouwennetwerk. Samen met de andere leden van de programmacommissie organiseert ze de ene na de andere interessante netwerkbijeenkomst met inspirerende sprekers en op prachtige locaties. Dat zie je terug in de foto’s die ze vaak maakt van de netwerkbijeenkomsten. Onlangs is ze secretaris van het bestuur geworden. De hoogste tijd voor een nominatie volgens de leden vanwege haar actieve rol binnen en buiten het netwerk!

Omarming

Edelsmid Will de Heij maakte het speldje. Zij schrijft in haar toelichting: “In de hoofdvorm van het speldje heb ik het begrip “omarming” willen uitbeelden. Omarming, omdat Hellen altijd met een zekere bescheidenheid van alles organiseert en regelt voor het Vrouwennetwerk. Zij heeft de capaciteit om mensen aan zich te binden en in oplossingen te denken.

De vrouwen van het Vrouwennetwerk vonden het tijd om Hellen te lauweren. Een klein stukje lauwerkrans heb ik daarom in het speldje aangebracht. Een dun stukje gouddraad siert de omarming voor een vrouw met een gouden randje. Het roze steentje staat voor vrouwelijkheid, maar ook voor passie, vrolijkheid en kalmte.

Hellen, wij wensen je veel plezier toe met dit kleinood: De Omarming. En vanavond, willen we jóu graag omarmen. Als “Netwerkster van het Jaar” en voor wie je bent.”