2007- Karin Pool

De Alphense Karin Pool (45) is door het Vrouwen Netwerk Rijnstreek (VNR) benoemd tot netwerkster van het jaar 2007. Karin Pool is een netwerkster die andere vrouwen inspireert door de wijze waarop zij haar werk doet en zich door moeilijke situaties heen weet te slaan. Ze heeft haar bedrijf Pool Styling opgezet: haar werk bestaat uit het geven van kleur- en stijladviezen aan vrouwen en mannen, zodat zij hun voordelige kanten zoveel mogelijk kunnen benadrukken. Het uitgangspunt daarbij is dat iemands uitstraling verbetert wanneer hij of zij de kleuren draagt en een kledingstijl kiest die bij zijn of haar persoonlijkheid passen.

Het zelfvertrouwen neemt daardoor toe en daardoor groeien de kansen op bijvoorbeeld een nieuwe baan of een andere levensstijl. Wanneer je weet dat je er goed uitziet, de juiste kleding hebt aangetrokken op het juiste moment, passend bij de situatie, geeft dat je nét dat beetje extra waardoor je eruit springt.

Tegenwoordig zijn veel van dit soort ‘image consultants’ werkzaam, maar Karin weet van dit vak wel iets heel bijzonders te maken. Met een grote dosis creativiteit, aandacht en gevoel voor iemands persoonlijkheid heeft Karin al heel wat netwerksters van een persoonlijk advies voorzien waarmee ze hun voordeel hebben gedaan. Karin beperkt zich bepaald niet alleen tot adviezen voor (werkende) vrouwen en mannen: ze heeft zich ook gespecialiseerd in stijl- en kleuradviezen voor mensen die te maken hebben met ziekten waardoor hun lichaam (tijdelijk) verandert. Kankerpatiënten bijvoorbeeld, die bepaalde medicijnen slikken waardoor hun haar uitvalt, hun huid een andere tint krijgt en hun normale garderobe niet meer past. Of softenonpatiënten met ‘lastige ledematen’. Zij helpt deze mensen ervoor te zorgen dat ze, ondanks alle veranderingen en beperkingen, hun eigen stijl en persoonlijke uitstraling toch tot hun recht kunnen laten komen.