2012 – Mirjam in ’t Hout

Mirjam in ’t Hout, directeur van de bibliotheek Rijn en Venen, is verkozen tot Netwerkster van het jaar.

In een tijd waar enorm bezuinigd wordt op bibliotheken blijft zij standvastig haar zaak verdedigen. Ook m.b.t. het nieuw te bouwen cultuurhuis in Alphen staat ze haar mannetje (m/v). Ze houdt altijd heel goed haar doel voor ogen en stemt haar strategie daarop af. Ze leidt niet alleen Alphen maar ook de bibliotheken in de regio en heeft er o.a. mede voor gezorgd dat het kulturhus in Nieuwkoop er komt omdat de bibliotheek een zeer belangrijk onderdeel is voor de haalbaarheid van dat plan.

Daarbij weet ze de politiek telkens weer te overtuigen van nut en noodzaak om de bibliotheek als trefpunt voor een brede doelgroep te handhaven. Een echt betrokken maatschappelijk onderneemster! Daarnaast is het een enthousiast , prettig mens met veel humor.