2014 – Marjolein Ippel

Marjolein Ippel, architect uit Alphen aan den Rijn, is op 8 maart verkozen tot Netwerkster van het jaar. De vier andere genomineerden waren Geraldine Voost, Geraldine Nesbitt, Amanda Rogaar en Michelle Monfils. 

Marjolein Ippel is architect en eigenaar van AMI, Architectenbureau Marjolein Ippel. Ondanks dat de economische crisis ook de architectenbranche hard geraakt heeft, blijft zij actief als zelfstandig architect. Zij timmert hard aan de weg en heeft ook in de afgelopen periode mooie projecten op haar naam staan, waaronder het tijdelijk onderkomen van de Bibliotheek Rijn & Venen. Ook leverde zij een bijdrage aan plannen voor de herontwikkeling van het Thorbeckeplein. Zij ziet daar kansen voor een levendige plek aan het water, met ruimte voor cultuur, horeca en woningen. Bij de gemeente diende ze onlangs een ontwerpidee in voor een nieuwe functie van de Bonifaciusschool. Haar gezin vraagt veel inzet en energie van haar en ook daar blijft zij onvermoeibaar voor gaan. Zij krijgt heel veel voor elkaar en dat verdient zeker in deze tijd een pluim!